NÅ er det nok!

 

De siste årene har vært tøffe. Vonde. For selv om jeg har noen som fyller opp både hjertet og hodet og alt jeg er i kraft av å være mamma, trenger jeg MER! Jeg er ikke typen til å synes at livet er helt totalt meningsfullt bare fordi jeg har gitt liv til to fantastiske barn.

Det har egentlig ikke overrasket meg noe særlig at jeg følte det slik også etter at jeg ble mor; jeg må skrive. Skrive bøker. Men det forbløffer meg litt at behovet for å gjøre dette liksom bare har ESKALERT.

Men med min lite samarbeidsvillige kropp går det naturligvis sakte. Og enda saktere går det fordi forlagsapparatet er en tungrodd business: det tar lang tid å få tilbakemelding på et manus, og når man da må gå flere runder, sier det seg selv at det kan ta flere år å få ferdig en bok - selv om man er frisk. Og selv når en bok er ferdig, går det gjerne mer enn et halvt år før boken er ute i verden.

 

Men nå. Nå har jeg altså fått nok!

Jeg har fått nok av å vente.

Jeg har fått nok av skrive i det skjulte.

Jeg har fått nok av å sitte for meg selv i en lekestue i verden (les: kontoret mitt), uten at noe skjer.

Jeg vil ha ACTION!

Romanen jeg holder på med, og som nok blir ferdig om forhåpentligvis ikke så altfor lenge, har vært tøff å skrive. Denne tredjeboken min har vist seg å være minst like vanskelig å skrive som de to første bøkene mine til sammen.

Hvorfor gir du ikke bare ut boken på eget forlag? Har lesere spurt meg når jeg har klaget min nød over forlagsbransjen, hvor alt foregår med musesteg. PØH! Har jeg tenkt. Og jeg har LEDD av slike tilbakemeldinger.

Hallo, gi ut på eget forlag, du. Særlig.

For den kvalitetssikringen man får ved å gi ut på et stort forlag (i mitt tilfelle Aschehoug), er uvurderlig. Kontakten med en redaktør, gode konsulenter, innkjøpsordning ... Denne boken som forhåpentligvis nokså snart blir min tredje på Aschehoug forlag, er IKKE en bok som skal ut på eget forlag. For jeg er heller ikke selv fornøyd med den ennå, og det er uaktuelt å fire på kravene jeg - og forlaget mitt - har til meg, bare fordi jeg vil ha boken raskere ut i verden.

 

MEN! Så kom jeg på denne ideen, da. Jeg kan vel starte et forlag likevel ...? Et forlag hvor jeg kan gi ut litt mindre ambisiøse prosjekter? Et forlag hvor også andre kanskje kan gi ut noen smågreier etter hvert?

SÅ DA GJORDE JEG DET.

Og vips: nå har jeg altså startet det Bergensbaserte SMUSSFORLAGET. Har fått tildelt ISBN-nummer og greier. Haha!

I disse dager sitter jeg og gjør finpussen på min første utgivelse på nevnte forlag.

I morgen går den forhåpentligvis i trykken.

Boken MINE TABBER! En selvbiografisk fotonovelle-aktig bok med mine mest spektakulære fadeser. Noen av dem publisert tidligere her på bloggen - de fleste ikke. Bilder medfølger.

Synes du Klovn er pinlig? Rister du på hodet av Larry Davids blemmer i Curb Your enthusiasm?

Jeg kan love deg at dette er MINST like ille.

 

Gud som jeg har kost meg med dette prosjektet. GRUE-KOST MEG. For dette er virkelig fæle saker! Rett før jeg rødmer meg død.

Men det er på tide å ta saken i egne hender nå. Et venteprosjekt, kaller jeg det.

FØLG MED, FØLG MED! Den er ute på nettbutikk og i utvalgte bokhandler før du vet ordet av det.

... Og da må du love meg å kjøpe den. Sant vel ...? For du vil vel heller kose deg med andres fornedrelser enn å bombarderes med reklameinnlegg her på bloggen? Og antrax i posten høres heller ikke spesielt fristende ut, gjør det vel ...?

 

 

Her et bilde fra boken. Fra den gang en klovn trodde jeg prøvde å kjøpe sex av ham. Sann historie. TEASER!

 

 

Trykk liker om du kommer til å kjøpe boken - og del gjerne.

 

 

følg meg på facebook

 

 

#bok #roman #familieliv #helse #nok #egetforlag #smussforlaget #bergen #cesillieholck

 

 

 

 

4 kommentarer

Øyvind

02.11.2016 kl.22:28

Den der skal jeg jaggu kjøpe

Kvinnesnekkeren

03.11.2016 kl.23:17

Øyvind: Det skal du, ja. JAGGU :-D

Victoria

07.11.2016 kl.09:49

Så utrolig kult! Jeg fant nettopp ut at du er forfatter, så jeg skal sjekke opp bøkene dine. Jeg finner også dette med eget forlag fristende - men nå har ikke jeg fått gitt ut bok på noe stort forlag heller. Dog, jeg har lest boken "Slik gir du ut på eget forlag" av Oddbjørn By, og den er virkelig å anbefale. Du vet sikkert om den, men den fortjener å nevnes mange ganger på internettet. Der snakkes det også om hvor viktig det er å lage av kvalitet selv om man gir ut på eget forlag, redaktører etc etc.

Gleder meg til å kjøpe og lese, alle bøkene dine!

Kvinnesnekkeren

07.11.2016 kl.21:41

Victoria: Takk for anbefaling! Skal sjekke den ut. Alle bøkene mine kommer til salgs i egen nettbutikk i løpet av november. (ellers finnes to av dem som e-bok på Aschehoug sine nettsider, men de fysiske utgavene vil bli omtrent like billig i nettbutikken min :-)

Skriv en ny kommentar

Kvinnesnekkeren

Kvinnesnekkeren

37, Bergen

CESILIE HOLCK, JA ... Cesilie Holck prøver å snekre seg et liv av bittelitt rekved, pill råtne planker - og pur vilje. Forfatter av yrke, tøyser av sjel. Nevenyttig tenker. Har tusen jern i en noe ustabil ild. Kronisk syk, sykelig optimist. Mamma til to bittesmå folk født i november 2012 og oktober 2014. Og dessuten kone til et nokså supert menneske som også er forfatter - og komponist. Her på bloggen skriver jeg om min noe haltende hverdag og mine stadige forsøk på å leve et helt ok liv: flåsete og skakt. Eller alvorlig og dønn personlig. Kontakt: cesilieholck@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits