BLI I MØRKET

 

Lyset. Alltid lyset. Eller ...? I år er det ikke slik. Jeg har alltid elsket våren. Såklart. Hvem gjør ikke det? Men nå er det annerledes. Jeg vet ikke helt hvorfor. Det er som om jeg trenger å omfavnes av et mørke om kveldene. Lyset glefser liksom litt. Glefser til seg mørket av en kjøter. Er en labrador - egentlig godmodig -  som plutselig tar en stor bit av den mest irriterende puddelen i gaten.

 

Tenne telys med fyrstikker. Stillheten fra stearinen. Ikke la det lille lyset forsvinne inn i det store. Se utover bydelen. La husene stå for varmen, ikke himmelen.

 

Blomstene er alltid velkomne, dog. Jeg er jo innstilt på vår! Sånn egentlig! Ønsker bare kveldsmørket. Hm  ... Mørketid med blomster ute. Fuglekvitter. Full flor og høyt gress som blafrer i vinterstormen. Noe så ufyselig.

 

Men sånn er det jo ikke. Bare nok en idiotisk dagdrøm her inne i hjernen min, som du nå, akkurat nå, ser rett inn i.

 

Det går nok over. Det er nok bare labradoren som gjør seg deilig feit.

  

4 kommentarer

Anette Vedøy

15.04.2017 kl.23:37

Stilig bilete!

Kvinnesnekkeren

17.04.2017 kl.13:48

Anette Vedøy: Takk :-)

Maren

16.04.2017 kl.10:40

Overgangar kan vera vanskelege nok dei, anten dei går eine eller andre vegen.....

Klem til deg :-).

Kvinnesnekkeren

17.04.2017 kl.13:50

Maren: Ja, har alltid synes at overganger er litt trøblete. Men stort sett går det seg til på en god måte - heldigvis!

Skriv en ny kommentar

Kvinnesnekkeren

Kvinnesnekkeren

37, Bergen

CESILIE HOLCK, JA ... Cesilie Holck prøver å snekre seg et liv av bittelitt rekved, pill råtne planker - og pur vilje. Forfatter av yrke, tøyser av sjel. Nevenyttig tenker. Har tusen jern i en noe ustabil ild. Kronisk syk, sykelig optimist. Mamma til to bittesmå folk født i november 2012 og oktober 2014. Og dessuten kone til et nokså supert menneske som også er forfatter - og komponist. Her på bloggen skriver jeg om min noe haltende hverdag og mine stadige forsøk på å leve et helt ok liv: flåsete og skakt. Eller alvorlig og dønn personlig. Kontakt: cesilieholck@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits