hits

HÅP ER OVERVURDERT

Til helvete med håpet

 

Det er altfor mye håp i verden. Alltid dette håpet. Man skal håpe på ditt og i hvert fall på datt. Mye av ønskedrømmene er det noe passivt ved; "jeg håper at jeg vinner i lotto". "Vi kan jo bare håpe på at klimaendringene ikke blir altfor store". Jeg er egentlig nokså lei av alt dette obligatoriske fremtidstyranniet. Håp er bra, men ikke i altfor store doser. For det betyr egentlig bare at man har tankene sine i en (uoppnåelig?) fremtid og ikke her. Det er jo selvfølgelig fint å tenke på at alt skal bli bedre, langt der fremme i livet et sted, spesielt når man har det HELTFORJÆVLIG. Nåtiden kan jo ofte være nokså oppskrytt, den også. Kanskje enda mer enn fremtiden, forståelig nok. Og da - det er da, kjære folkens, at jeg har selveste løsningen på ALT!

 

Dagdrømming! Dagdrømming er nedskrytt. Dagdrømming er den kognitive terapiens perfekte kusine. Den kognitive tilnærmingen til menneskesinnets muligheter, er ofte skamfullhetsfremmende. MAN SKAL HA DET BRA SELV OM MAN EGENTLIG HAR DET FÆLT, OM MAN HAR DET DRITT ER DET BARE FORDI MAN SER BEGRENSNINGER DER MAN EGENTLIG SKAL SE MULIGHETER. DU ER KJEMPEHELDIG SOM ER DØDSSYK, FOR DET GJØR AT DU SETTER MER PRIS PÅ DE SMÅ TINGENE I LIVET!!!! Det kan ofte føles nedverdigende å skulle tenke sånn. For ingen klarer vel å tenke seg lykkelig sånn helt på ekte alltid? Og i alle fall ikke om det egentlig er litt synd på en? 

 

Jeg elsker å dagdrømme. Man trenger ikke å få dårlig samvittighet fordi man ikke «dagdrømmer på riktig måte». Dagdrømmene er ikke bitterhet. Innimellom, kanskje når det er som viktigst, gjør den nåtiden lunere. Dagdrømmen finnes i øyeblikket. Bare i en parallell nåtid. Man vet det er en drøm, ikke urealisert virkelighet. Den er det motsatte av stress. Et tankespa. Dagdrømmer er ufarlige. De er urisikable. Man trenger ikke presse seg til å føle seg heldig straks man blir lam fra hodet og ned. Man kan tenke at man bare stuper og tar salto og piruetter. Om innholdet i dagdrømmene ikke går i oppfyllelse, har man likevel hatt følelsen av at det fineste av alt i hele verden skjer her og nå. Man kan leve et helt liv i dagdrømmen, når jeg tenker meg om. Bare man sørger for å stikke innom livet og få seg en matbit, innimellom. 

 

 

 

 

Den perfekte dagdrømmen om å være en afghansk mynde med filosofisk perfekt logisk trukne konklusjoner

 

 

#håp #dagdrøm #tro #nåtid #virkelighet #livet #kognititerapi #afghansk mynde #menneskesinnet #filosofi #pseudofilosofi #skamfølelse #skam #glede #øyeblikk

8 kommentarer

taoistisk

08.10.2018 kl.19:33

Helt enig. Håp er overvurdert. Losing all hope is freedom. And the truth shall set you free! Etc.

Herlig bildetekst!

Kvinnesnekkeren

08.10.2018 kl.22:29

taoistisk: Enig. Det er bare å legge seg ned og drømme i vei med god samvittighet!

deveny

08.10.2018 kl.19:47

Finnes det en riktig mår å dagdrømme på?

Kvinnesnekkeren

08.10.2018 kl.22:29

deveny: Ja!!!! Jeg håper det!!

Veronica Rona Thomassen

08.10.2018 kl.22:48

Drømmene kan ingen ta fra deg. Jeg tror håp i mange tilfeller er livreddende, selv om det kan være å gripe etter noe som ikke eksisterer, ikke enda i alle fall.

Du ville blitt en fin mynde ;)

Kvinnesnekkeren

08.10.2018 kl.23:50

Veronica Rona Thomassen: Håp er naturligvis ikke helt dumt, det heller;-) Jeg vet! En gang møtte jeg en mynde, og vi hilste faktisk på hverandre, så like var vi!!

maiken

09.10.2018 kl.00:02

Tommelop for dagdrømming! Men gu som jeg ønsker å vinne i lotto...:)

Kvinnesnekkeren

09.10.2018 kl.11:08

maiken: Ja, tommel opp! Men jeg har egentlig aldri hatt noe håp om å vinne i lotto, heller et håp om å bli internasjonalt anerkjent og rik på grunn av egen fortreffelighet:-P For øvrig er det visst større sjanse for å dø av å bli truffet av en sjampanjekort enn å vinne i lotto.

Skriv en ny kommentar