SYKKEL-VM OG TERRORMISTENKT EKTEMANN

For et par timer siden fikk jeg vite at det skal arrangeres sykkel-VM i Bergen (hvor jeg bor). Sant? Nå rigges det virkelig til. Vi bor langs traseen ? men heldigvis har vi en lokalgate mellom oss og veien. Å herre min, hvor irriterende det kommer til å bli! Veien er stengt og vi er isolerte. Tror ikke vi kommer til å oppleve noe som helst annet enn oss selv de neste ti dagene.

 

I dag da Olav nettopp hadde levert ungene, oppdaget han et søppelspann like ved utgangen. Den er grei, søppelspann oppdages jo gjerne i forbifarten. Men! Det pep fra det! Pip-pip-pip-PIIIIIIP! En sånn bombeaktig lyd, sant? Rett før bomben går av. Olav ble paff, slik man gjerne blir når man tror man skal dø. Og så ? I ren dødsfrykt ? Så ringte han til VEIVESENET! Ja ? Her i familien vår er det nemlig dit vi ringer når livet passerer i revy. Veivesenet tok ham straks ikke på alvor, og gjorde hva de kunne for å legge på. Men nå som det er sykkel-VM og alt, er det jo ikke utenkelig at vi opplever et lite terrorangrep eller to. Veivesenet gjespet og ba ham ringe til politiet om det virkelig var så ille fatt at søppelspannet ikke terroreksploderte. Så da gjorde Olav det i stedet: «Hei, det er politiet!» «Ehh ? Eg er Olav. Eg vil rapportere om ein pipelyd. «Å ja?» «Nemlig heilt sikkert bestemt ja. Ein pipelyd». Og så forklarte han. Hva han hadde sett og hørt. Og på et tidspunkt, nøyaktig ti sekunder inn i samtalen, forstod han at han holdt på å virke suspekt. «Kva hvis dei trur at det er eg som står bak» ?? Tenkte han. Og når slikt skjer, så prøve man jo å spille uskyldig, da. Så man ikke skal høres helt gjerningsmann ut. Men det gjør man jo gjerne når man ikke akkurat er skuespiller headhuntet til en Cannes-gullpalmeverdig spillefilm.

 

Så nå er det jo bare å vente på at politiet skal knakke på døren. Ja, knakke: Ringeklokken vår er nemlig ødelagt. Vi får vente og se. Jeg har i alle fall gjort et forsøk på å stelle meg. Så får man jo håpe at et øyevippsblafrende, middelaldrende og flørtende rynketrynefjes imponerer PST nok til at det ikke blir ektemannsfengsling i løpet av dagen.

 

Får være lekkert nok.

 

TVI TVI!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg