240 VOLT GJENNOM KROPPEN OG EKG

 

I går skulle vi bare fikse litt, jeg og Olav. Det vil si: JEG ville fikse litt og ba ham om å ordne noen lampegreier. Jeg var nok litt masete, om jeg skal få lov til å disse meg selv: «Kan du ikke gjøre det, nå har det stått sånn lenge nok, det er jo bare en liten fillejobb!» Joda. Han skulle gjøre det.

 

Jeg er nokså nevenyttig og unngår så langt det lar seg gjøre å kommandere rundt, og det jeg ikke kan av praktiske gjøremål prøver jeg å lære meg Jeg synes det er så dumt at kvinner i vår generasjon ofte blir så passive når det kommer til sånt! Mannen skal gjøre femti prosent av alle de såkalt «kvinnelige» syslene i hjemmet ? men så skal de da også gjøre alle såkalt «mannegjøremål», som det tydeligvis ofte er uaktuelt for kvinner å engang prøve seg på å gjøre. Som for eksempel noe så enkelt som å skifte en lyspære. Skru opp noen IKEA-skap. Eller skru opp en hylle. Det er faktisk ikke sånn at man ikke er praktisk anlagt bare fordi man er kvinne! BAH! Det var dagens lille belærende tone.

 

Nå snakket jeg meg som vanlig bort. For egentlig handler jo dette innlegget om noe langt alvorligere: Da Olav hadde tatt til på oppdraget, og jeg var i stuen og gjorde andre ting, hørte jeg plutselig et BRØØØØØL! Jeg har aldri noensinne hørt en lignende lyd. Det var som et hundebjeff som kom fra en ti meter høy hund. Jeg kjente at alt blodet liksom forsvant fra kroppen. Og ilte selvfølgelig til. Og der satt han, på gulvet, og hendene og føttene bare ristet og ristet og ristet. «Går det bra????» ropte jeg. «Det går bra!», svarte han. Om igjen og om igjen. Som om det var lett å tro på når det så ut som om han hadde et farlig stort epileptisk anfall. Det gikk over i løpet av en ti sekunder, men herregud, så skummelt det var! Han hadde da altså rotet litt borti noen ledninger inni veggen, sånt man strengt tatt (veldig, veldig strengt tatt!) ikke skal gjøre.

 

Etter samtale med legevakt, ble det bestemt at han skulle inn til EKG for å sjekke om alt var i orden med hjertet. Og det var det jo. Heldigvis! Takk og pris! For en forferdelig opplevelse det var. Normalt er vi nokså tilbakelente når det kommer til det å oppsøke legevakt, men denne gangen føltes det virkelig nødvendig å få en bekreftelse på at alt var ok. Hvis ikke hadde jeg nok bekymret meg fortsatt, uansett hvor lite drastisk et sånt støt visstnok er. Og likevel … Blogginnleggets budskap: IKKE fikle inni veggen. Strøm er skummelt! Pass på! Grøsser når jeg tenker på hva en slik mengde volt må gjøre med en liten kropp. Så man skal jammen meg ikke ha sånt hengende løst. 

 

Budskap nummer to: Herregud. Som man av og til får en påminnelse om at liv og død virkelig bor tett i tett. Det brølet … Som kunne ha markert overgangen fra liv til død … Å bli frarøvet en av de kjæreste man har. At det kan skje. Med alle. En sånn oppvekker … Som gjør at alt annet av sorger og bekymringer forsvinner. At alt handler om å ta vare på hverandre. Elske hverandre. Virkelig! Bare så synd at man ofte må oppleve en sånn støkk for å ta det innover seg, helt og fullt.

 

KJÆRLIGHET.

 

 

 

PS: Vi måtte le litt i etterkant. Jeg som hadde gneldret, sagt at det hele bare var en liten fillejobb som ville ta fem minutter og at det ikke var noe å okke og stønne for. Vel … Så endte det altså med et kraftig støt, risting i lemmer som sikkert gjorde utslag på en seismograf et eller annet sted i nærheten, legevakttur og EKG. Haha!

 

Jeg gjentar: KJÆRLIGHET. 

 

 

EDIT: Sikringen skulle selvfølgelig være av! Men noe misvisende kurser på ytterentre/mellomgang førte altså til STRØM 

 

 

følg meg på Facebook

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg