OM FOLK

 

 

For en dag! Nok en dag. Jeg er rundt og snoker litt for tiden. På vestlandet. Etter at jeg kom tilbake fra Oslo kjenner jeg at jeg virkelig – virkelig – ALDRI vil bo i en storby! Alle folkene. De skumper borti hverandre, er liksom så nærme fysisk overalt, men er totalt uinteresserte i hverandre. Slik blir det naturligvis! Jeg hadde også blitt sånn om jeg bodde i Oslo (for øvrig elsker jeg Oslo og har småbodd der i kortere perioder i forbindelse med jobb, men det blir noe helt annet).

 

Men så kom jeg hjem til Bergen. Den lille landsbyen min! Det er luft mellom folk på gaten. Masse luft! Alltid! Merkelig, men jeg tror muligheten for fysiske distanse gjør at det ikke føles så påtvungent å nærme seg andre mennesker. Det går liksom litt inflasjon i folk når det blir for mange av dem ??

 

Her på vestlandet er alle folk helt uten skavanker. ALLE – og da mener jeg nitti prosent – er gode mot hverandre. Småprater litt, småler og rister litt godslig på hodet om man snubler i dem så de faller og knekker en fot.

 

Jeg elsker å prate med fremmede. Man småslarver litt og går videre når man har gått lei, helt uten å føle dårlig samvittighet. Og om du måtte lure: å snakke om været er ikke patetisk. Høst, vinter, vår sommer; det er tross alt noe man bare gjør cirka åtti ganger i løpet av et liv. Og det er IKKE mye! For øvrig går man naturligvis ikke lei fremmede mennesker og ser deres mest irriterende og dårligste sider, slik man gjør med alle etter å ha kjent dem i en uke eller mer. Sånn sett kan man si at fremmede mennesker er PERFEKTE.

 

Gud. Det er godt å blogge igjen. Det føles litt som å pakke personligheten sin inn i et lunt pledd laget på eget hår.

 

Jeg gikk inn på stam-møbelbutikken min i dag. Hadde snakket med fem fremmede og følte meg plutselig så utrolig trøtt. Da er det bare én ting å gjøre: trekke seg tilbake og finne frem til en rådyr godstol. Jeg satt og småjobbet litt (hvem trenger å leie et uhørt dyrt kontor når man har kontorstol på Skeidar?). Etter å ha skrevet en leddsetning, satte jeg meg godt tilbake for å småslumre litt. Endte opp med å sovne, men det gjør ingenting. Det er IKKE frekt! Betjeningen blir ikke sur, de ler og vekker deg: «var stolen så god at du sovnet, haha, da vet vi jo virkelig at den er god, du burde altså SÅ kjøpe den!!

 

Nå har jeg forlatt Skeidar og skal hjem og spise ertesuppe. I morgen venter nok en fantastisk dag i samvær med perfekte folk.

 

SAMSUNG CSC

 

 

#folk #vestlandet #bergen #oslo #storby #landsby #fremmede #samfunn #skeidar #kontorstol #slumre

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg