UTBRENT PÅ DE GODE TINGENE

 

Har du det sånn av og til? At det føles som et ork å gjøre ting man virkelig liker? Da snakker jeg ikke om det som er godt for en, sånne ting som kjennes obligatorisk for at man skal ha det «bra». Som å trene regelmessig (som oftest mer enn man egentlig vil) fordi det “utløser endorfiner, som igjen fører til en lykkefølelse”, å spise sunnere enn man egentlig klarer (narasinfritt, oppdrettslaksfiskfritt, fjellhuleørretfritt) og erstatte levende lys (kreftfremkallende) med gulgrelle batteriflammer. Ta vare på deg selv! I betydningen ta vare på HELSEN!

 

Jeg har hatt det litt sånn for tiden. At jeg er utbrent på de gode tingene. Jeg har tatt meg selv i å tenke: «Nå vil jeg høre på klassisk musikk! Nei, forresten. Jeg orker ikke». Sitte på altanen i gyngestolen og bare nyte utsikten? Nei. Gå ut i hagen og bare trekke inn lukten av seinsommer, jord og regn? Det kjennes bare som et eneste stort ork. Alt føyer seg inn i rekken av en hel del andre nødvendige gjøremål. Jeg vil. Men det føles for obligatorisk: “Du må nyte! Du må verdsette det du har!!” For utrolig skrudd greie. For hvordan skal jeg kunne ha det bra når jeg liksom skal tvinge meg selv til å gjøre sånt jeg egentlig liker å gjøre? Hva i huleste skal det være godt for?

 

Jeg har bestemt meg for å sette det gode liv på vent for en liten periode. Ikke tenke at NÅ – nå skal jeg gjøre de tingene som gir livet mitt innhold. Det kommer til å skje igjen. At jeg bare gjør det; nesten lykkelig ubevisst. Ikke for å tvinge frem en form for kunstig lykke. Frem til da skal jeg gjøre ting som jeg egentlig også liker, men som kan omtales som «å kaste bort livet», og som dermed ikke høres like livsbejaende ut: Jeg skal flate ut på sofaen og se på serier. Ha et fat med knekkebrød med kaviar på magen (utrolig nok føles det ikke obligatorisk for meg å spise den slags!). Mildt duvende i magefettet under hjertet.

 

Ja. Bare la livet daffe litt lett gjennom meg. Bare ikke bry meg om å gjøre så stas på livet akkurat nå. HERLIG! Herlig forbudt. Vidunderlig meningsløst.

 

          

kvinnesnekkeren på facebook

 

 

#livet #obligatorisk #lykke #meningsløst #tv-serier #kaviar #helsen ##verdsette #nyte

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg