MIN VERSTE FIENDE

 

Noe av det aller mest irriterende med å være forfatter, er at man kan bli misunnelig – direkte svartsyk – på seg selv. På sine egne tidligere bøker. I går fikk jeg en ok anmeldelse i BT. Fire av seks hjerter. Det er vel godkjent? Jo. Det er vel det. I forkant av denne utgivelsen, tenkte jeg at anmeldelser ikke betyr så mye denne gangen.  For mine tidligere bøker har blitt godt mottatt. Så “heldig” har jeg vært. Heldig i betydningen: selv om boken er bra, er det slett ikke sikkert at den blir lest av en anmelder på en god dag. Og motsatt om boken er dårlig. Den første gangen jeg ga ut en bok, var det HELT umulig å vite hvordan jeg ville bli mottatt som forfatter. Mye fordi jeg skriver det mange nok vil betegne som nokså skrullete? Så nervøs jeg var!

 

MEN! Så kom altså denne anmeldelsen i går i BT (på abonnementsidene til BT). Skrevet av en god anmelder på en God dag …? Tenk om! Tenk om hun hadde skrevet den på en dårlig dag, da! Grøss! Jeg vet at hun har lest mine tidligere bøker og likt dem over middels godt. Hun sammenlignet denne med de forrige. Og så tok jeg meg i å bli – nettopp – litt svartsyk på mitt fortidige jeg. Hva er det hun, Cesilie Holck har som i så fall jeg ikke har? Hva er det hun kan som ikke jeg kan?? Er hun smartere enn meg? Mer intelligent? BRILLIANTERE????! FØKK HENNE, sier jeg bare.

 

Å, Så deilig det er å kunne være et nettroll med god samvittighet! Jeg er jo faktisk den eneste som kan trakassere Cesilie Holck med fullt navn uten å bli uthengt som drittsekk. 

 

Slik er forfatterlivet ved nåtidig utgivelse. Besserwisser overfor sauer. Perfekt. 

 

Sånn så jeg ut da jeg ga ut bok nummer to. Posering. Skrukkete, ustrøket kjole, selvfølgelig.

 

Er usikker på om selfie med sau er en oppgradering fra fotografknipset bilde på en kirkegård. Kanskje ..?

 

For øvrig er lanseringsfesten på Café Opera i kveld kl 20 ikke avlyst til tross for at den fortidige Cesilie Holck skoggler av det mislykkede “talentet” til sitt fremtidige jeg. Og i kveld skal det feires! Selv om folk later til å ha reist til både Katalonia, Andorra, Myanmar, Alaska med mer for å slippe unna meg og mine medbrakte sauer. 

 

#bok #anmeldelse #firer #bt #konkurrent #fiende #selv #cesilieholck #besserwisser #kirkegård #sauer

1 kommentar

Siste innlegg