HJEMMET

 

 

Jeg har forsøkt å ta tidlig høstferie. Jeg trenger det. Det har skjedd så mye i høst, det har vært intenst, det er så mye tyngde i kroppen som slipper taket når en bok er ute. Ferdig. Tanker som ikke trenger å tenkes mer. Og så erstattes tankene med gjøremål: opplesninger, anmeldelser, intervjuer, diverse oppdrag. Jeg har gjort mer enn jeg egentlig orker. Nå er jeg dønn. Jeg forsøker å nullstille kroppen. Hodet. Jeg vil være tankeløs, jeg vil bare være i fred. Fra meg. Jeg kjenner den nye boken presse seg på, men jeg vil ikke. Orker ikke.

 

SÅ. Hva gjør man da? Man forsøker å gjøre annet enn å skrive. Jeg forsøker å slappe av. Man prøver å være i fred i sitt eget hjem, sant? Men det hender jo alltid noe også der (og da snakker jeg ikke om to småunger som lager liv, for det er jeg jo vant til). 

 

Jeg har snakket på finn med to menn som skal tapetsere mellomgangen vår. Den er altfor gammel. Slitt. Jeg ventet dem i dag, de skulle på befaring, de må fjerne noe panel, det er høyt under taket, gamle lister, osv osv. Kjedelige fakta. Så ringte det på døren. Det stod to menn der, de så veldig proffe ut – og det pleier aldri å være noen som ringer på døren vår uanmeldt, for huset vårt ligger langt inne i en hage. 

 

Jeg sa: hei! Bare kom inn! Viste dem inn til mellomgangen, stoppet foran veggen. Pekte og forklarte: veggen er sånn og sånn, inni er det sånn og sånn, der er stikkontakt, der er det Osv, osv. Og så spurte jeg om hva de trodde om den saken: «eeeeh vi kommer fra Amnesty international», svarte de. 

 

Som den andre gangen (eller den aller første gangen) noen ringte på her, noensinne, i sommer, da en utenlandsk mann plutselig ringte på døren og spurte på gebrokkent engelsk om han kunne komme inn i huset og ta et bilde fra stuevinduet vårt. Hm. Er sånt normalt? Han kunne for dårlig norsk til at jeg klarte å få ut av ham hvorfor, men han fikk i alle fall lov. Blir vi bortført snart nå??

 

Så får jeg vel late som om jeg er turist i eget hjem og se litt ut av vinduet, jeg også da. 

 

 

“#fred #ro #hjem #bok #stress #vegg #tapet #amnesty #vindu #mysterium

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg