BURSDAGEN MIN

 

I dag har jeg bursdag. Det er ikke bra. Jeg har alltid syntes det er vanskelig med denne dagen, jeg føler jeg må være en perfekt utgave av meg selv, og det er jo helt umulig. Jeg synes også synd på folk rundt meg som må huske dagen min, fordi jeg selv blir helt nervevrak hvis jeg oppdager at jeg har glemt noen andres. Dette har selvfølgelig med manglende Facebook-etikette å gjøre: Jeg har aldri registrert datoen min på Facebook. Så sjansen for å bli gratulert er minimal. Det er egentlig deilig, for da slipper jeg å gratulere alle andre folk hver bidige dag på Facebook for å få noen hilsener tilbake. Det er da man oppretter en blogg, for da kan jeg gå ut offentlig med at det er min dag i dag, samtidig som jeg slipper unna å gratulere deg tilbake! Helt genialt.

 

Jeg har blitt gammel nå, og det er ikke lurt. Det er kanskje relativt normalt, men det er ikke innforstått med at det er bra. Desto eldre jeg blir, jo mer desperat blir jeg, ikke bare av å være en perfekt utgave av meg selv, men av å være god mot meg selv. Gjøre noe som jeg selv har glede av. Problemet er bare at desto mer obligatorisk noe føles, jo mindre er sjansen for at jeg liker å gjøre det. Derfor ble jeg så glad i sted, da jeg kjente at jeg virkelig klødde på mage og rygg. Jeg tok en hårbørste og bare børstet og børstet. Så skjønt! Etterpå fikk jeg dog en ekkel følelse av at jeg hadde påført hårbørsten døde mage- og ryggceller. Jeg begynte dermed å børste håret helt frenetisk for å erstatte de døde kroppscellene med døde hjerneceller, eller døde hodebunnsceller heter det vel kanskje? Det ble også viktig å erstatte dem med alle rester fra skittent hår og hårprodukter. Selv om de døde mage- og ryggcellene nok er reinere, i og med at jeg dusjet kroppen i går, men ikke håret. Hårbørster skal nå en gang være skitne på riktig måte. 

 

Men det jeg lurer mest på i dag, som alle bursdager tidligere, er dette: Da jeg ble født, i setefødsel, kom baken min til syne litt før tolv om kvelden 08.10. Resten av meg kom først ut 09.10. Det jeg spør meg om da, er om jeg ikke burde ha feiret meg selv i to omganger? Baken først, og hodet dagen etter? Det føles jo egentlig helt absurd å feire seg selv bare én av disse dagene, da det rett og slett ikke stemmer at jeg bare ble født da. Men jeg tror ikke det ville virke spesielt sosialt sivilisert å be folk i bursdag for å feire et anus. 

 

Men i dag er det altså hodet mitt som har bursdag. Gratulerer!

 

btf

Bilde tatt av fireårig datter. Det er ikke akkurat elg i solnedgang, men person i livets høst er det i alle fall. 39!!

 

#bursdag #fødselsdag #feiring #ulykke #aldring #alderdom #mage #rygg #hårbørste #hodebunn #hår #celler #solnedgang #kløe #perfekt #uperfekt

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg