DERFOR BLIR DU ELDRE – ALDRINGENS GRUFULLHET DEL 3

 

 

Du vet det garantert ikke. Men jeg vet. Jeg har svaret på hvorfor du blir eldre. Hør bare her: når du er baby må du ligge på rygg, sant? Du får ikke lov til å ligge på mage. Du ser opp på moren din som pupper deg, et cetera, absolutt alt ser du opp på der du ligger i den fancy barnevognen din. 

 

 

Senere er du nysgjerrig og kontaktsøkende. Og så er tiden inne for å være ung og pen og deilig: du gjør ikke lekser, du ser ut av vinduet i timene. Du titter på gutter og jenter og du gjør alt du kan for å møte blikket deres. Du vil bli sett, og om du skal bli sett, og om det fine ansiktet ditt skal bli sett, så må du vise det frem. Sant? Du ser rett frem, eller du har hodet litt hevet, ikke for å virke arrogant, bare for å fremheve kinnbeina og hakepartiet akkurat passe kokett. Eller, forresten, du gjør det for å virke arrogant, også. For jo deiligere du er, jo mer uoppnåelig er du.

 

 

MEN! Så skjer det noe. Plutselig begynner du å forstå at du ikke bare vil være pen, men pen og SMART! Samtidig! Det er da det virkelig begynner å gå utforbakke med deg; du har rukket å bli tjueåtte og de første antydningene til linjer i ansiktet har begynt å vise seg. Sjarmrynker, kunne man kalle det. Men det er fatalt det som skjer! Du begynner å bøye ansiktet nedover for å kunne lese studiebøkene dine. Du går ut av jusstudiet med beste karakterer! Du begynner å jobbe på et kjempeinteressant kontor og ser ned og ned og ned på sakspapirene!

 

 

Og så finner du en mann du liker og som liker deg tilbake, og så trenger du egentlig ikke å se på ansiktet hans noe mer, for du trenger ikke lenger å flørte med øynene nå som du likevel er gift. For eksempel.

 

 

SÅ! Så begynner huden din virkelig å kollapse. Du får et hastebarn like før eggene dine begynner å råtne. Og så må du få kontakt med ungen, se ned på den når den skal ha pupp.

 

 

Det blir bare verre og verre. For du blir nødt til å oppdra ungen! Og ungen vil ha oppmerksomheten din hele tiden! Og den sover ikke to dupper à to timer om dagen lenger! Den drar deg i skjørtet! Du må leke med den! Kort og godt vender ansiktet ditt nedover absolutt hele tiden. For når du ikke leker med ungen, eller studerer sakspapirene på arbeidet, så må du se ned på ipaden din!

 

 

Og før du vet ordet av det må du hjelpe ungen med lekser. Du må administrere familien. Du gjør ikke noe annet enn å organisere! Betale regninger! Se ned når du bretter sammen klær! Når du skjærer opp grønnsaker til middag! Når du begynner å løse kryssord!

 

 

Alle tror at ansiktsagging og aldring er naturens verk. Men det er det altså ikke. 

 

 

Se ned, øynene ser ned. Hele tiden ser de ned. Huden sagger og nærmer seg bakken mer og mer. Den blir tyngre og tyngre og slappere og slappere. Ungen begynner å bade i ansiktet ditt. Hamsterkjakene … Øyelokkene som siger så mye nedover øynene at det er rett før du må lære deg blindeskrift. De enorme weekendbagene av noen poser under øynene. Etc etc.  

 

 

 

Og så, en dag i femtiårene, opplever du å snuble i din egen ansiktshud. Lurer på hvorfor. 

 

 

Det er din feil. Alt er din feil. 

 

 

 

 

Den eneste løsningen når det allerede er for sent: å henge opp ned. 

 

 

 

Hilsen saggetryne

 

 

 

saggetryne på facebook

 

 

 

 

 

#aldring #ansikt #alder #alderdom #rynker #barndom #ungdom #organisering #administrering #sagge #hamsterkjaker #øyelokk #kinnbein #huff

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg