BLANT ANNET MISUNNELSE SOM ETSER

 

Hver eneste morgen våkner jeg med en ny sang på hjernen. Den kverner og den kverner i hodet hele dagen. Hver dag er det en ny sang. Jeg vet aldri hva som venter meg. I dag våknet jeg til «I dont feel like dancing» av Scissors sisters. Da blir det ikke helt den samme dagen som om man har Lacrimosa fra Mozarts Requiem på hjernen, for å si det lett kokett. 

 

På grunn av at dansefoten svinget seg under dynen i morges, altså allerede før den hadde stått opp, grep jeg tak i telefonen min for å forevige den gode starten på dagen. Frem med selfie-stangen. Klikk! Et bilde tatt. Jeg ville se hvordan jeg ser ut når jeg er i godt humør altfor tidlig på morgenen. Dette dannet imidlertid et godt utgangspunkt for å bli i dårlig humør igjen. Det er alltid så deilig når man har en grunn til å være i dårlig humør og man ikke bare er det!

 

For så kom det … Jeg kjente at den sedvanlige misunnelsen på dem som får røde øyne på bilder, etset sjelen min i stykker. Jeg har ALDRI, jeg gjentar: ikke siden 1999 – hatt røde øyne på et bilde. Det var til gjengjeld på et fotografi tatt av (bla) meg på scenen i kirken (er det det ikke det heter, der fremme som alteret er? Kommer ikke på det i farten). Jeg var fadder for en nydelig baby og hele familien stod rundt den og skulle … forevige den? (er det ikke det man gjør under dåpen?) Jeg holdt babyen frem mot presten så han skulle kunne holde hodet dens under vann eller noe. Men på bildet som ble fremkalt (ja, fremkalt!) så jeg på ham med de ondeste øynene jeg har sett på noe menneske. Helt sprengrøde, djevelske øyne. Presten holdt hendene utstrakt mot barnet. Som om han prøvde å rive det ut av hendene på meg og redde det fra meg. Som om han hadde følgende beskjed til meg: «Vik fra meg satan!»

 

Nok om guddommelig forevigelse av barn. Her er det egentlige poenget: Jeg har aldri fått bruke røde øyne-funksjonen på redigeringsprogrammet på en eneste selfie, og det er sårt. Jeg forsker nå på hva det er som gjør at man ender opp med røde øyne på kamera. Eller riktigere: hvilke egenskaper man må besitte som person for å klare å oppnå dette. Stikker bare innom for å formidle det før jeg igjen skal fordype meg videre i denne utforskningen.

 

btf

 

Ser du? Ikke et rødt øye så langt øyet kan se. 

 

 

 

#misunnelse #sang #dans #scissorssisters #mozart #lacrimosa #requiem #morgen #misunnelse #dåp #foto #1999 #satan #rødeøyne

2 kommentarer
    1. røde øyne? fargen til netthinnen. det er vanligvis mørkt inne i øyeeplet. blitz i samme retning som kameraet peker og du lyser opp øyet også innvendig.

    2. ush: Oi … Det forklarer jo alt! Jeg bruker aldri blitz når jeg tar selfie – og det er jo selfies jeg tar!! Takk! Får prøve å smiske meg inn på noen som kan blitze meg dypt inn i øynene.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg