SLIK LAGER DU JULEKALENDER FOR BARNA SOM LAT, INTELLIGENT OG VELDEDIG

 

 

Puh. Har du hørt den om ungen som fikk kikhoste og søskenet som skulle feire bursdag og julemarkedet som fant sted samme uke og en forelder som måtte jobbe maks antall timer i døgnet for å ferdigstille et prosjekt? Det har jeg.

 

Vel. Med andre ord: Dette året har verken jeg eller min mann så mye som tenkt på hvilken julekalender ungene skulle få. Vi har rett og slett ikke orket. I fjor hadde vi hjemmelaget kalender hvor ungene fikk trekke annenhver dag. Det var fint! Jeg koste meg med å lage den. Det var ikke mye vi hadde i “lukene”, og ikke var det dyrt det vi kjøpte. Men likevel … I år fristet det å tenke annerledes. Merket jeg i dag. Ha ha! Og så kom jeg på en sånn genial idé som bare late mennesker kan komme opp med! Og som i tillegg virker både intelligent og miljøvennlig og pedagogisk riktig! Og som er veldedig! For her hjemme har barna, som de aller fleste barn, VELDIG mye leker slengende rundt omkring. Dette til tross for at vi gir mye bort til Fretex og UFF. Men så! Kom jeg på jeg bare kunne gå rundt i huset og sanke sammen leker de ikke vet om at de har/som de har glemt at de har! I tillegg fant jeg frem litt hobbysaker, som ispinner, piperensere, etc. Ting vi ikke har syslet med på en stund. En utspekulert form for gjenbruk, haha! Innimellom blir det noen rosiner eller noen sjokoladebiter eller opplevelser vi sikkert likevel hadde unnet oss (men det er vel gøyere å få det i overraskelse i en julekalender, er det ikke?) F eks blir en av gavene tur til pepperkakebyen.

 

Og på julaften? Da deler ungene luken: Det blir en geit gjennom “gi en geit”-prosjektet til www.strommestiftelsen.no (dette er ikke sponset/reklame!). Ikke en geit til dem, men til noen som trenger det. Den eneste luken vi bruker penger på.

 

Lat, smart og veldedig. 

 

fbt

 

edfedfedfedf

 

Oppfordrer for øvrig alle andre til å kjøpe en geit til noen som trenger det i en annen del av verden hvor ordet “julekalender” garantert ikke eksisterer, engang. 

 

#julekalender #lat #intelligent #smart #barn #advent #geit #strømmestiftelsen #veldedighet #gjenbruk

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg