HEKTET PÅ LIV

 

Det er som om jeg er litt hektet på liv for tiden. Jeg innrømmer det, men det er ikke helt uten skam. For det er altså plantelivet som har gått meg til hodet. Mao: Planteliv=hode. Trist. Vegetabilsk tilstand.

 

Dette plantelivet, dette plantelivet … I går kveld ga jeg Substral til fikentreet mitt; det var lørdag. Jeg kjenner – unnskyld meg – nærmest ingen som har så god folkeskikk som dette treet. Meg selv som hederlig unntak. Jeg har begynt å snakke med det. Merker at jeg banner litt mindre enn jeg gjør ellers. Det sies at folk som snakker med seg selv har høyere intelligens enn andre. Det er bevist: “Derfor er folk som snakker med seg selv mer intelligente enn andre”. Men folk som snakker med fikentreet sitt står det dessverre ingenting om. Typisk forskere å ikke se lenger enn til sin egen navle.

 

Fortsatt står fikentreet på kjøkkenbenken og koser seg (der er det masse lys). Nå er det liten plass til å skjære opp grønnsaker. Derfor blir det ikke noen søndagsmiddag på oss fire andre i husstanden. Men hva gjør vel det så lenge fikentreet, alias FIKNA, har det bra? Fiskepudding står på menyen i dag. Kanskje blir det en juleøl på oss foreldre og ungene. På deling. Eneste diskriminering her i hus: Fikentreet får ikke alkohol. Ingen berusede planter her i hus! Jeg har for øvrig alltid lurt på hva som skjer med jordsmonnet og livet i bedet når man heller drinker eller vin i det. NOE promilleaktig må vel skje? Jeg gjør det med jevne mellomrom i håp om å finne ut av det. Årets første utepils og så videre.

 

Nå skal første søndag i advent snart feires med husbrann forårsaket av lys i adventsstaken. Husk å ta frem de ti centimeter høye lysmansjettene i plast fra åttitallet, folkens!!

 

 

 

edf

 

 

#advent #fikentre #planteliv #vegetativ #substral #fikentre #stearinlys #lysmansjetter #husbrann #familie #fiskepudding #alkohol #juleøl #bed #middag

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg