ENDELIG SKJEDDE DET

 

Noen ganger ønsker man at en i utgangspunktet negativ hendelse skal inntreffe. Helt uten at det handler om selvdestruktivitet. Skjønner du hva jeg mener …? Og det gjorde det altså i dag.

 

La meg forklare: For tre måneder siden kjøpte jeg et halvårskort for bybane og buss. Dette fordi jeg ved to anledninger tidligere denne høsten ble tatt uten billett. Jeg snek. Nok om den saken: Jeg bestemte meg for å gjøre busslivet trygt. Slippe hjerteflimmer hver gang bussen stoppet av frykt for at kontrollørene skulle komme på og ydmyke meg og gjøre meg blakk.

 

Halvårsbilletten var dyr. VELDIG dyr. Men de første dagene kjentes det bare deilig verdt det. Jeg satt og så ut av vinduet og nøt tilværelsen som lovlydig borgerske. Men så gikk det en uke. Og så gikk det en uke til. Enda en uke. Ingen kontrollører. Aldri! Det var da jeg begynte å bli furten. For hva er vitsen med å være lovlydig om man ikke tjener penger på det? Jeg regnet meg fort frem til følgende: Om det skulle lønne seg å ha kjøpt dette halvårskortet og jeg bare tok bussen en gang i uken (tur/retur), ville jeg ha kunnet sneket så godt som HVER ENESTE GANG uten å gå i minus. Det var da jeg innså det: jeg måtte trappe opp busskjøringen. Jeg begynte å kjøre buss hver dag. På måfå! Hvor som helst! Til sentrum! Til Sørås! Til Laksevåg! Jeg dro til og med helt til Åsane i et forsøk på å bli fakket! Selv om jeg ikke hadde noe der å gjøre (hvem har vel det?). Jeg ble som besatt! Men nei. Ingen kontroller. Aldri. 

 

Men så hadde du i dag. Tre måneder og tre dager etter kjøpet … Gud … Jeg får tårer i øynene når jeg skriver dette. I dag kom det altså kontrollører på bussen. For første gang på tre måneder. Jeg ble så glad! Jeg ble så ufattelig, ufattelig glad.

 

Nå har jeg bare tre kontroller igjen før halvårsbilletten har lønnet seg. Fem om vi regner med de to tidligere i høst. Men sånn er jo faktisk verden; man blir aldri utsatt for billettkontroll og katastrofer når det virkelig, virkelig trengs.

 

 

 

 

 

 

 

#buss #snike #billett #kontroll #kontrollør #skyss #bergen #tur #besettelse #uflaks #flaks 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg