7 TING JEG IKKE VISSTE FØR JEG FIKK BARN

 

Det finnes en helt annen verden langt der bake i tiden et sted; den som fantes før jeg fikk barn. Den som handlet om alle forestillingene jeg gjorde meg om hvordan det var. … Og så finnes det denne andre verden. Nå. Hvor ungene okkuperer hele livet vårt.

 

Dette visste jeg ikke før jeg fikk barn:

 

1        At jeg elsker leggetid! Før jeg fikk barn var jeg hundre prosent sikker på at var det én ting vi ville oppnå, så var det å få ungene til å sovne av seg selv. Nå leser jeg og synger og snakker på sengekanten med stor glede! Jeg føler aldri at vi oppnår en så fin kontakt som akkurat da (til en viss grad, dog. Om det tar akkurat fem minutter for lang tid å legge etter at lyset er slått av, endrer jeg nokså straks mening).

 

2        At det å legge seg inntil en liten, varm, sovende bylt er noe av det aller beste som finnes!

 

3       At lyden av barne-TV ikke lenger regnes som støy, men er det samme som dyp, indre harmoni

 

4       At lyden av fremmedes barn som gråter i offentlige rom, ikke lenger er enerverende; man blir    bare sjeleglad for at det ikke er ens egen treåring som trasser i kafeen så alle andre glor foraktfullt. 

 

5      At prinsippene ryker til tross for at man skulle bli de eneste foreldrene i verden som ikke lot dem gjøre det. Prinsipp nr 1: Man lar ikke kresne barn spise en tredjedel av det som blir servert: «er de sultne, så spiser de det de får servert». Vel, det gjør de nok etter å ha hatt lavt blodsukker og vrælt og torturert foreldrene i to timer først. Men det er det ikke alltid man orker å utsette seg selv for. Spesielt når ungen også vrælte og torturerte i to timer før forrige måltid. Prinsipp nr 2: «man kler ikke på ungen, den skal selvstendiggjøres, den skal kle på seg selv». Si det til ungen når bussen går om to minutter og det ikke går en ny før om en time. Konklusjon om prinsipper som ryker: Om man var perfeksjonistisk hushjelp som hadde jobbet 24 timer i døgnet i seks år, hadde man heller ikke giddet å tørke støv bak sofaen hver eneste dag (tenk litt på dette, du som ikke har barn, men sterke prinsipper hva oppdragelse angår).

 

6       At man faktisk, helt oppriktig, tror at ens egne barn er særdeles interessante for andre foreldre og at andre foreldre ser på dem som små mirakler de gjerne skulle ha byttet bort sine egne barn med.

 

7       At å ha barn er som å gjøre kjedelige ting med en man er forelsket i.

 

 

 

 

 

 

 

#familieliv #prinsipper #barn #leggetid #sliten #barne-TV #harmoni #kaos #småbarn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg