NY BOK OG JEG ER SÅ GLAD!

 

Fy fokk, dette er en pur gledes innlegg! Jeg har holdt på med en bok over mange år. Sammen med andre prosjekter, og to bøker har jo kommet ut i mellomtiden, det skal sies. Men denne boken … Den har lagt i hodet mitt og i kroppen min hele tiden. Den har vært forferdelig vanskelig å skrive. På absolutt alle plan. Jeg har slitt og slitt og slitt for å få den til å bli slik den burde være. Bra nok. Jeg har hatt hundrevis (i alle fall føles det sånn) dialoger med forlaget. Skrevet boken på nytt og på nytt og på nytt. Jeg har holdt på å gi opp. Ikke minst fordi jeg for hver versjon har tenkt at kan jeg virkelig holde på så lenge med noe som kanskje bare blir en middelmådig bok? Men nå … Nå føles det ikke slik. Jeg er så fornøyd med den! Og nå er den antatt! Sånn helt, helt på ekte! Redaktøren sier den er ferdig og nå skal den formelt godkjennes av resten av redaksjonen (jeg føler meg aldri hundre prosent sikker på at sånt går i orden, selv om jeg jo egentlig vet at det er en formalitet).

 

Denne boken handler ett hundre prosent om døden. Jeg har vært dønn opptatt av døden så lenge jeg kan huske, egentlig. På grunn av skjellsettende ting jeg har opplevd. Jeg har også skrevet en bok som omhandler den (Lille hjelper som kom i 2011), men da i en mer absurd setting. Denne gang er det en konkret dødsprosess som dissekeres (faktisk). Som utløser mange refleksjoner rundt et dødsbudskap, selve dødsprosessen og tiden etterpå. Sorgen og nødvendighetene. Ritualene. Det er en roman. Den er selvbiografisk. Og totalt fullstendig vill!

 

En ubeskrivelig lettelse. Denne boken som var så viktig for meg å skrive. Tenk om den, akkurat den, ikke ble noe av? Men det ble noe av den. Og den skal hete Til døds! 

 

Vidunderlig. Intet mindre. Vidunderlig.

 

Jepp, sånn hender det at jeg ser ut når jeg skriver.

 

… Og sånn (fra 2006, tre år før jeg debuterte. Svart hår, proft!!)

 

 

Slik går det jo ofte etter manusmøte …

 

… Men av og til, så bare JA!!!!

 

… Og jamfør forrige innlegg, så klarer jeg jo å gjennomføre noe. Bli ferdig med noe. Det aller, aller viktigste. Bøkene. 

 

 

 

#forfatter #forfatterskap #aschehoug #redaktør #skrive #død #døden #dødsprosess #selvbiografisk #lettelse #glede

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg