SKYGGENE

 

Jeg skulle egentlig gjort på andre ting, jeg har et manus jeg burde ta tak i igjen etter juleferien, men jeg vil bare skrive her inne. Det er jo også en jobb, for all del, men akkurat nå føles det mer frivillig. På en fin måte.På en litt forbudt måte. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg venter på å få ånden over meg igjen. Føle klarheten. Gjennomsiktigheten i verden jeg trenger for å dukke ned i et skriveprosjekt.

 

Gud. Jeg elsker å være forfatter. På absolutt alle plan. Absolutt hele prosessen. Research-fasen og idemyldringsfasen. Skrivefasen, genialitetsfasen (mens man fortsatt tror at denne boken er så genial at den kommer til å bli ferdig i løpet av en måneds tid – uten noen hindre på veien!) Forresten. Jeg kommer jo på det nå: For så sitter man selvfølgelig fast på et eller annet tidspunkt. Ikke bare ett. Men hundre. …Nei. Det er forferdelig. Grusomt. Men så vet man at før eller senere skjer det en åpenbaring! Som gjør at enda en bit faller på plass. Om man bare ikke gir seg. Aldri, aldri gir seg. Oi, oi, oi … Den følelsen når man får det til … Det er eufori! Lykke! Tankedop! Det harde arbeidet. Det blodige slitet. Dialogene med forlaget. Redaksjonsarbeidet. Finpussing av språk. Antagelsen. Korrekturrundene. Herregud, så heldig jeg er! Men sånne pauser som dette er nødvendig. Hodet må nullstilles.

 

Jeg sitter hjemme og det er skygger i stuen. Alle hakk i gulvet er synlige. Det er flere enn jeg kan huske at det var. Vet dere hva det betyr? Det betyr at det er lysere igjen! Etter tre måneders mørke! At solen står høyere på himmelen! At den når helt inn hit, til den innerste krok! I dag er første gang jeg har glemt å ta på sollampen (lyslampen? Sånn denne-lampen-gjør-deg-ikke-deprimert-lampe)? Den har reddet meg gjennom vinteren. Men nå. Nå skal solen redde meg gjennom resten av året. Kanskje bak noen skyer mesteparten av tiden. Men det gjør egentlig ingenting. For nå er den ikke lenger langt der borte, knapt synlig over knausen utenfor soveromsvinduet mitt, men nesten høyt der oppe på himmelen et sted. 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg