HIV OG AIDS I NATTEN

 

Det er snart natt igjen og ordene blir flere og flere. Tankene blir større om kvelden, er det ikke slik for alle? Da jeg var liten, hendte det at hodet nesten føltes uutholdelig stort straks det ble kveld. Jeg ble rett og slett uhyre smart hver gang det mørknet. Trodde jeg.

 

Tanken på død, sykdom. HIV. AIDS. Og mantraet, det samme hver eneste kveld straks jeg slukket lyset: “Kjære Gud og Jesus, håper ingen jeg kjenner får HIV eller AIDS eller at jeg har det eller får det. Amen”.

 

HIV! ELLER AIDS!

 

Jeg var livredd. Jeg tenkte at hvis jeg noensinne skulle på stevnemøte, så ville jeg overrekke kavaleren et spørreskjema før det eventuelt ville skje noe unevnelig mellom oss. For å avverge at jeg kom til å dø av “kjønnslig omgang”, som jeg sikkert ville ha kalt det. “Har du HIV?” Kryss av for ja om du har, for nei om du ikke har, for vet ikke om du ikke vet. “Har du AIDS?” Kryss av for ja om du har, nei om du ikke har, vet ikke om du ikke vet.

 

Nå fikk jeg heldigvis litt mindre angst for både HIV og AIDS med årene så jeg slapp å produsere spørreskjemaer. Hvis ikke hadde det aldri blitt noe på meg. Enten fordi vedkommende “kavaler” hadde krysset av for “ja” eller “vet ikke”. Men om han visste han kunne ha krysset av for”nei”, hadde han garantert stukket av i møte med denne galskapen. Klokelig dratt sin vei før jeg hadde fått revet skjemaet i stykker og på mest romantiske vis brent det opp i den søte flammen fra stearinlyset på bordet mellom oss.

 

Ikke spesielt uhyre smart.

 

Og nå sitter jeg her og tenker på dette og prøver å innbille meg at jeg har blitt mye klokere siden den gang. Enda mer uhyre smart enn jeg følte meg da. Men jeg får det liksom ikke helt til. Jeg har jo tatt feil en gang før?!

 

Kjære Gud og Jesus. Håper ingen jeg jeg kjenner leser denne bloggen og finner ut hvor dum jeg egentlig er. Inkludert meg selv (publiserer uten å lese gjennom etterpå). Amen.

 

 

 

#hiv #AIDS #natt #tanker #fortid #kavaler #stevnemøte #spørreskjema

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg