OPPDATERING

 

Meningen var egentlig å skrive litt i går kveld, men det gikk ikke. Etter å ha tatt meg solid ut på blodprøvetaking, venninnemøte, samt vanlige familieplikter og henging med ungene, var kroppen kaputt. Jeg trodde da også at jeg skulle få svar på noen blodprøver jeg var spent på om så fine ut, men så hadde jeg altså grudd meg forgjeves. For det fikk jeg ikke. Men jeg hadde en veldig fin dag, da!

 

Utpå kvelden i går, dro jeg hånden gjennom håret og det var mye som løsnet. Mye! Det kom tusen små rætsj-krætsj-lyder, som når en gammel tante rekker opp en blondeduk hun holder på å hekle. Jeg er alltid redd for å miste håret, jeg klarer ikke helt å slippe angsten.

 

Jeg har (hatt) en autoimmun sykdom som heter Alopecia areata, eller “flekkvist hårtap”, som på folkemunne. En dag for mange år siden dro jeg en hånd gjennom håret, sånn som man gjerne gjør iblant. Og så kjente jeg at det plutselig var en STOR bar flekk midt i bakhodet. Helt uten hår. Alvorlighetsgraden kan variere fra en flekk til at man mister alt hår på hele hodet. Ofte gror håret ut igjen, men det kan også bli permanent borte. Mitt grodde ut igjen, men i og med at jeg har hatt denne sykdommen, er jeg forberedt på at den kan komme tilbake.

 

Den gang fikk jeg utløst “anfallet” av store livsbelastninger og mye stress. Jeg har også hatt andre like stressende og belastende perioder i livet mitt uten at det har hendt noe. Men den følelsen … Å kjenne gjennom håret og lure på om det kommer til å skje igjen. Det er jo sånt man tenker på i den situasjonen jeg er i nå. Når kroppen har gått gjennom et traume.

 

Håper virkelig jeg slipper unna denne gangen, også. Tenk å miste alt hodehår for godt … Det må virkelig være en sorg. Flekkvist hårtap er ikke fint. Heldigvis, på en måte: det er trist når sykdomstilstander har estetiske fordeler. “Jeg var aldri så vakker som da jeg hadde syfilis”.

 

Jeg gleder meg til jeg får syfilis.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg